Πώς να διαχειριστείτε την καραντίνα - Οι συμβουλές μιας ψυχολόγου - Blow.gr

Breaking

Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2020

Πώς να διαχειριστείτε την καραντίνα - Οι συμβουλές μιας ψυχολόγου

featured image

Συμβουλές για την αντιμετώπιση και τη διαχείριση της καραντίνας δίνει η ψυχολόγος, Άννα Κανδαράκη μέσω τηλεοπτικής της συνέντευξης.

Μιλώντας το MEGA επεσήμανε πως «είναι πολύ σημαντική η σωστή ενημέρωση, αλλά και αυτή με μέτρο».

Εστιάζοντας στα συναισθήματα τα οποία μπορεί να νιώθει όποιος βρίσκεται σε καραντίνα, αλλά και για το τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον, η ψυχολόγος υποστήριξε πως είναι πιθανό το μετατραυματικό στρες λόγω της εσωτερίκευσης εικόνων σε αυτή την περίοδο.

«Το αίσθημα θυμού λόγω εγκλωβισμού είναι μια ακόμα κατάσταση που πρέπει να διαχειριστεί κάποιος, καθώς αισθάνεται ότι περιορίζεται η ελευθερία του» δήλωσε και εξήγησε πως τέτοιες περιπτώσεις, πρέπει να κατεβούν τα επίπεδα άγχους και θυμού προκειμένου να αντέξουμε, γιατί «έρχονται δυσκολότερες μέρες».


«″Νιώθουμε πως χωρίς να φταίμε είμαστε υποχρεωμένοι να ανεχόμαστε μία κατάσταση″, δεν βοηθάει αυτός ο τρόπος σκέψης» τόνισε και είπε πως πρέπει να βάλουμε λίγο χιούμορ στην καθημερινότητά μας.

«Έχοντας τόσο ελεύθερο χρόνο πλέον, είναι πολλά αυτά που μπορεί να αναλογιστεί κανείς, όπως ο ίδιος ο χρόνος, οι διαπροσωπικές σχέσεις, ο εαυτός μας, οι προσωπικοί στόχοι και γενικά η ίδια η ζωή» δήλωσε και εξήγησε: «Σε περίπτωση που κάποιος δυσκολεύεται να το διαχειριστεί υπάρχουν ανοιχτές γραμμές που παρέχουν ψυχολογική υποστήριξη. Μία από αυτές είναι του Αιγινήτειου νοσοκομείου στο 2107297957».

Εξήγησε τέλος πως μία κρίση σε μια οικογένεια ή ένα ζευγάρι ενισχύει τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα και πως πρέπει να κάνουμε υπομονή.

Πηγή: www.newsbeast.gr

Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου