ΕΟΠΥΥ: Σήμερα η απόφαση για την παράταση των συνταγών για τα αντιγριπικά εμβόλια - Blow.gr

Breaking

Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019

ΕΟΠΥΥ: Σήμερα η απόφαση για την παράταση των συνταγών για τα αντιγριπικά εμβόλια

featured image

Εντός της ημέρας αναμένουν οι φαρμακοποιοί της χώρας την απόφαση του ΕΟΠΥΥ στο αίτημά τους για παράταση της ισχύος των συνταγών, που έχουν ήδη εκδοθεί για τα αντιγριπικά εμβόλια, όπως και των συνταγών που εκδίδονται από τώρα και στο εξής, μέχρι τις 15 Νοεμβρίου. Αυτό δήλωσε στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ), Διονύσης Ευγενίδης, καθώς όπως τόνισε «στα μέσα του επόμενου μήνα θα έχει ομαλοποιηθεί ο εφοδιασμός της αγοράς».

Ο κ.Ευγενίδης διευκρίνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «ζητάμε τη συγκεκριμένη παράταση της ισχύς των συνταγών, διότι έχουν εξαντληθεί σχεδόν όλα τα αντιγριπικά εμβόλια από τα φαρμακεία της Ελλάδας. Αυτό συνέβη διότι είχαμε μικρή παραλαβή εμβολίων, περίπου το 25 % των αντιγριπικών εμβολίων διοχετεύτηκαν μέχρι σήμερα στα φαρμακεία».

Εξήγησε ότι «οι συνταγές ισχύουν 10 ημέρες και εμείς ζητήσαμε να ισχύουν μέχρι τις 15 Νοεμβρίου που θα έχει ομαλοποιηθεί η παραλαβή των εμβολίων και αυτό για να μην χρειάζεται ο κόσμος να ξαναπάει στον γιατρό του, να ξαναγράψει τη συνταγή, καθώς θα έχει λήξει και δεν θα μπορεί να εκτελεστεί».

Ακολουθεί η επιστολή που έστειλε στον ΕΟΠΥΥ ο πανελλήνιος φαρμακευτικός σύλλογος:

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για το τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στη διάθεση των αντιγριπικών εμβολίων Vaxigrip προς τους ασφαλισμένους, εν μέσω της εμβολιαστικής περιόδου.

Η εταιρεία Vianex, η οποία είναι υπεύθυνη για την διάθεση του εμβολίου Vaxigrip και είναι η εταιρεία με τις μεγαλύτερες προπαραγγελίες για τη φετινή χρονιά, μας ενημέρωσε πως το 75% των ποσοτήτων της πρόκειται να διανεμηθεί στις φαρμακαποθήκες στα τέλη Οκτωβρίου .Το 25% έχει ήδη διανεμηθεί από τις αρχές του μήνα, ωστόσο οι ποσότητες έχουν εξαντληθεί, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ που αδυνατούν να προμηθευτούν τα εμβόλια.

Το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί αφορά στις συνταγές του αντιγριπικού εμβολίου που λήγουν, καθώς οι ασφαλισμένοι αδυνατούν να τις εκτελέσουν εξαιτίας του προαναφερθέντος ζητήματος.

Για να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων, οι οποίοι θα αναγκαστούν να αναζητήσουν το εμβόλιο σε πληθώρα φαρμακείων ή με την λήξη της συνταγής να ζητήσουν εκ νέου την συνταγογράφηση του από τον θεράποντα ιατρό, ζητούν να παραταθεί η ισχύς των συνταγών που έχουν ήδη εκδοθεί όπως και των συνταγών που εκδίδονται από τώρα και στο εξής, μέχρι τις 15 Νοεμβρίου, οπότε θα έχει ομαλοποιηθεί ο εφοδιασμός της αγοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου