Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα: Ποια είναι η υποψήφια της ΕΕ για την ηγεσία του ΔΝΤ - Blow.gr

Breaking

Σάββατο, 3 Αυγούστου 2019

Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα: Ποια είναι η υποψήφια της ΕΕ για την ηγεσία του ΔΝΤ

featured image

Η Βουλγάρα διευθύνουσα σύμβουλος της Παγκόσμιας Τράπεζας Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα κέρδισε το χρίσμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ηγεσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Βουλγάρα αξιωματούχος πήρε το χρίσμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ηγεσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, κερδίζοντας  την στήριξη των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών ύστερα από πολύωρη διαπραγμάτευση, αφήνοντας πίσω της τον Ολλανδό, πρώην πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Μάλιστα ο μοναδικός συνυποψήφιός της συνεχάρη την Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα για τη νίκη της.

I congratulate Kristalina Georgieva with the outcome of todays European votes. I wish her the utmost succes.

— Jeroen Dijsselbloem (@J_Dijsselbloem) 2 Αυγούστου 2019

Η Γκεοργκίεβα είναι οικονομική αναλύτρια που από το 2017 είναι διευθύνουσα σύμβουλος της Παγκόσμιας Τράπεζας. Η 66χρονη Βουλγάρα έχει διατελέσει αντιπρόεδρος της Κομισιόν, υπό τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, από το 2014 έως το 2016.

Από το 1993 έως το 2010 διετέλεσε σε διάφορες θέσεις στην Παγκόσμια Τράπεζα, ανεβαίνοντας στην ιεραρχία. Το 2008 ήταν αντιπρόεδρος και το 2017 έγινε διευθύνουσα σύμβουλος. Τον Σεπτέμβριο του 2016 η κυβέρνηση της Βουλγαρίας είχε προτείνει την Γκεοργκίεβα για τη θέση του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ. Στην ψηφοφορία- που αναδείχθηκε γ.γ. του ΟΗΕ ο Αντόνιο Γκουτέρες- ήταν όγδοη ανάμεσα στους 10 υποψηφίους για τη θέση.

Η υποψηφιότητα της Γκεοργκίεβα θα πρέπει να υποβληθεί έως τις 6 Σεπτεμβρίου στο Ταμείο, που θα επιλέξει τον νέο γενικό του διευθυντή έως τις 4 Οκτωβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου