Αυτά είναι τα μέτρα της κυβέρνησης για τη στήριξη της οικογένειας - Blow.gr

Breaking

Κυριακή, 4 Αυγούστου 2019

Αυτά είναι τα μέτρα της κυβέρνησης για τη στήριξη της οικογένειας

featured image

Δεκατέσσερα νέα μέτρα για τη στήριξη της οικογένειας περιλαμβάνει το σχέδιο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του δημογραφικού με τους αρμόδιους του υπουργείου Εργασίας να μελετούν την  εφαρμογή ολοκληρωμένης πολιτικής με κίνητρα που θα θεσμοθετηθούν τους επόμενους μήνες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Realnews η κυβέρνηση προγραμματίζει μεταξύ άλλων τα εξής:

- Η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας έχει εξασφαλίσει 180 εκατ. ευρώ για την καταβολή επιδόματος τοκετού 2.000 ευρώ σε περίπου 90.000 ζευγάρια από τον Ιανουάριο του 2020, με εξαίρεση εκείνα που έχουν πολύ υψηλά εισοδήματα.

- Με νομοθετική παρέμβαση, θα επεκταθεί από τους 18 στους 24 μήνες μετά τον τοκετό η προστασία από απόλυση για τις εργαζόμενες μητέρες και θα καθιερωθούν η τηλε-εργασία και η ημιαπασχόληση στο Δημόσιο για τους νέους γονείς που το επιθυμούν.

- Για κάθε παιδί που δεν βρίσκει θέση σε δημοτικό παιδικό σταθμό, η οικογένειά του, εφόσον πληροί τα εισοδηματικά κριτήρια, θα λαμβάνει κουπόνι ύψους 180 ευρώ τον μήνα για 10 μήνες τον χρόνο.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα ο πρωθυπουργός έχει τονίσει ότι το πρόβλημα της υπογεννητικότητας συνδέεται με τους χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, επισημαίνοντας ότι το δημογραφικό είναι ένα εθνικό υπαρξιακό διακύβευμα.

Αναλυτικά όλο το ρεπορτάζ στην εφημερίδα Realnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου