Εκλογές 2019: Τα αποτελέσματα για την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης - Blow.gr

Breaking

Δευτέρα, 27 Μαΐου 2019

Εκλογές 2019: Τα αποτελέσματα για την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

featured image

Στον δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών θα αναμετρηθούν την επόμενη Κυριακή οι δύο υποψήφιοι περιφερειάρχες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστος Μέτιος και Χριστόδουλος Τοψίδης. Ο νυν περιφερειάρχης και εκ νέου υποψήφιος Χρήστος Μέτιος, έχοντας την επίσημη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, έλαβε ποσοστό 33,81% στα καταμετρημένα έως αυτή τη στιγμή 1.310 από τα 1.478 εκλογικά τμήματα (88,63%).

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Χριστόδουλος Τοψίδης, πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου, προερχόμενος από τη Νέα Δημοκρατία, κατέβηκε ως ανεξάρτητος στις περιφερειακές εκλογές λαμβάνοντας ποσοστό 30,32%.

Ο κ. Μέτιος, τότε αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, είχε αναδειχτεί περιφερειάρχης τον Οκτώβριο του 2016, μετά τον ξαφνικό θάνατο του εκλεγμένου περιφερειάρχη Γιώργου Παυλίδη.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ–ΜΠΕ, αργά χθες το βράδυ, κι ενώ άρχιζε να διαφαίνεται ότι η μάχη στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, θα κριθεί στο δεύτερο γύρο, ο κ. Τοψίδης υπογράμμισε μεταξύ άλλων «διαψεύστηκαν όλοι εκείνοι που υποστήριζαν ότι ο συνδυασμός μας, «Περιφερειακή Σύνθεση» δεν θα περάσει στον δεύτερο γύρο. Εμείς ως συνδυασμός πιστεύαμε ότι στην Περιφέρεια υπάρχει θέση για ανεξάρτητους συνδυασμούς και αυτό αποδείχθηκε. Ο κόσμος αγκάλιασε την προσπάθειά μας, αγκάλιασε τα ανεξάρτητα ψηφοδέλτια και εκτιμούμε ότι την επόμενη Κυριακή θα είμαστε εμείς οι νικητές γιατί συγκεντρώνουμε τον κόσμο που προέρχεται από διάφορους πολιτικούς χώρους».

Την τρίτη θέση στον πρώτο γύρο των περιφερειακών εκλογών καταλαμβάνει με ποσοστό 12,89%, ο πρώην εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας, Κωνσταντίνος Κατσιμίγας, που είχε την επίσημη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Στην τέταρτη θέση βρέθηκε ο πρώην δήμαρχος Καβάλας, Κωστής Σιμιτσής, που έχοντας την επίσημη στήριξη του ΚΙΝΑΛ έλαβε ποσοστό 11,10%.

 

Αποτελέσματα Ευρωεκλογών 2019: Οι πολίτες άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα και ψήφισαν στις Ευρωεκλογές 2019 για την ανάδειξη των προσώπων που θα αντιπροσωπεύουν τη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Μια εκλογική μάχη, στην οποία Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσαν διλήμματα εθνικών εκλογών. Η Ελλάδα εκλέγει συνολικά 21 αντιπροσώπους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κατέχει δηλαδή 21 έδρες. Δείτε εδώ τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών 2019

Αποτελέσματα Περιφερειακών Εκλογών 2019: Ο πρώτος γύρος των περιφερειακών εκλογών ολοκληρώθηκε και οι πολίτες θα κληθούν να ψηφίσουν ξανά την Κυριακή 2 Ιουνίου 2019 σε όσες Περιφέρειες δεν υπήρξε συνδυασμός που συγκέντρωσε το 50% συν 1 ψήφο. Δείτε εδώ τα αποτελέσματα των Περιφερειακών Εκλογών 2019

Αποτελέσματα Δημοτικών Εκλογών 2019: Η εκλογική μάχη της πρώτης Κυριακής για τις Δημοτικές Εκλογές 2019 ολοκληρώθηκε. Ποιοι εκλέγονται δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι; Δείτε εδώ τα αποτελέσματα των Δημοτικών Εκλογών 2019

Εκλογές 2019: Ποιοι εκλέγονται - Το , όπως σε κάθε εκλογική διαδικασία εδώ και εννιά χρόνια, καλύπτει έγκυρα και αναλυτικά όλες τις εξελίξεις, ενημερώνοντας άμεσα τους αναγνώστες του για τα αποτελέσματα των Εκλογών 2019, τους υποψήφιους που βγαίνουν νικητές από την εκλογική μάχη και όλα τα νεότερα. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη μάχη λεπτό προς λεπτό στους δυναμικούς εκλογικούς χάρτες:

τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών 2019 τα αποτελέσματα των Δημοτικών Εκλογών 2019 τα αποτελέσματα των Περιφερειακών Εκλογών 2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου