Σήμερα η κρίσιμη ψηφοφορία για τη Συνταγματική Αναθεώρηση - Blow.gr

Breaking

Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2019

Σήμερα η κρίσιμη ψηφοφορία για τη Συνταγματική Αναθεώρηση

featured image

Κορυφώνεται σήμερα, Πέμπτη, στις 11:00 η διαδικασία στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου θα τεθούν σε ονομαστική ψηφοφορία οι προτάσεις των κομμάτων για την αναθεώρηση των διατάξεων του Συντάγματος, σύμφωνα με τα άρθρα 110 του Συντάγματος και 119 του Κανονισμού της Βουλής.

Η ψηφοφορία χαρακτηρίζεται κρίσιμη, καθώς τα πολιτικά κόμματα αναζητούν την ελάχιστη συναίνεση, ώστε να προχωρήσουν όλες οι απαιτούμενες διεργασίες για τις αλλαγές στο ανώτατο νομοθετικό κείμενο της χώρας.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1539094710702-0"); }); Μετωπική Τσίπρα - Μητσοτάκη

Η χθεσινή συνεδρίαση της Ολομέλειας σημαδεύτηκε από τη σφοδρότατη πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, και τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί εξαπέλυσαν εκατέρωθεν βολές, με «αιχμή του δόρατος» τις αλλαγές που αφορούν κυρίως στο άρθρο 32 του Συντάγματος, για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ υπήρξε έντονος διάλογος για το άρθρο 16 σχετικά με την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων αλλά και για το άρθρο 24 που αφορά στην προστασία του περιβάλλοντος.

Ειδικότερα, η κόντρα Τσίπρα - Μητσοτάκη αφορούσε στην πρόκληση του πρωθυπουργού στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δεσμευτεί δημόσια εάν θα στηρίξει τον Προκόπη Παυλόπουλο για μια δεύτερη θητεία στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου