ΗΠΑ, Καναδάς και Μεξικό υπέγραψαν τη νέα συνθήκη ελεύθερου εμπορίου - Blow.gr

Breaking

Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2018

ΗΠΑ, Καναδάς και Μεξικό υπέγραψαν τη νέα συνθήκη ελεύθερου εμπορίου

featured image

Μέσω μιας επίσημης τελετής που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G20 στο Μπουένος Άιρες, οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και το Μεξικό γνωστοποίησαν ότι υπέγραψαν σήμερα τη νέα βορειοαμερικανική συνθήκη ελεύθερων συναλλαγών.

«Είναι ένα πρότυπο συμφωνίας ελεύθερων ανταλλαγών που θα αλλάξει για πάντα το εμπορικό τοπίο», δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, όσον αφορά τη συγκεκριμένη συνθήκη, η δύσκολη διαπραγμάτευση της οποίας έγινε με πρωτοβουλία του μεταξύ των τριών χωρών.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1539094545114-0"); });

Η νέα Συμφωνία ανάμεσα στις ΗΠΑ, το Μεξικό και τον Καναδά, η οποία συνήφθη στις 30 Σεπτεμβρίου, αντικαθιστά τη Βορειοαμερικανική Συνθήκη Ελεύθερου Εμπορίου, που ισχύει από το 1994 και την οποία ο Αμερικανός πρόεδρος ήταν αποφασισμένος να καταργήσει.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι διαπραγματευτές των τριών χωρών κατέληξαν σε μια συμφωνία έπειτα από μαραθώνιες συζητήσεις που ξεκίνησαν στις αρχές Σεπτεμβρίου. Τα τρία μέρη κατέληξαν τελικά σ" έναν συμβιβασμό σε αριθμό λεπτών ζητημάτων, ιδιαίτερα σχετικά με το αυτοκίνητο και τη γεωργία.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου