Καμμένος: Όλοι ξέρουμε ποιοι είναι οι πειρατές του Αιγαίου - Blow.gr

Breaking

Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2018

Καμμένος: Όλοι ξέρουμε ποιοι είναι οι πειρατές του Αιγαίου

featured image

Απάντηση σε όσα είπε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδωσε ο Πάνος Καμμένος.

Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας τόνισε όλοι ξέρουν ποιοι είναι οι πειρατές του Αιγαίου και υπογράμμισε ότι «οι πειρατές που κατέχουν παρανόμως εδάφη κρίνονται από τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας».

Ο κ. Καμμένος επεσήμανε ταυτόχρονα ότι τα ελληνικά σύνορα είναι και Ευρωπαϊκά.  «Η Ελλάδα δεν προκαλεί κανέναν και δεν υποχωρεί ούτε χιλιοστό», είπε ακόμα ο υπουργός Άμυνας.

Σημειώνεται ότι με νέες απειλές κατά Ελλάδας και Κύπρου επανήλθε χθες ο Τούρκος πρόεδρος, επισημαίνοντας την ισχύ του τουρκικού στόλου κατά τη διάρκεια καθέλκυσης νέας τουρκικής κορβέτας.

«Τα πλοία μας δείχνουν την ισχύ μας» υπογράμμισε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εντείνοντας την πολεμική ρητορική του για το θέμα της Ανατολικής Μεσογείου, κατά τη διάρκεια τελετής καθέλκυσης νέας κορβέτας του τουρκικού στόλου.

Όπως υποστήριξε, οι τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή υπενθύμισαν στην Τουρκία ότι πρέπει να είναι ισχυρή και στη θάλασσα.

«Δεν θα επιτρέψουμε το φυσικό πλούτο της Ανατολικής Μεσογείου να τον εκμεταλλευθούν άλλοι», είπε χαρακτηριστικά, όπως μεταδίδουν το πρακτορείο Anadolu και τουρκικά ΜΜΕ.

«Δεν θα αφήσουμε κανέναν πειρατή να εκμεταλλευθεί τα συμφέροντά μας σε αυτή την περιοχή», συμπλήρωσε με νόημα, δείχνοντας στην ουσία Αθήνα, Λευκωσία και ξένες επιχειρήσεις που πραγματοποιούν έρευνες στην περιοχή αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου