Η επιστήμη αποφάσισε: Το να στολίζουμε από νωρίς για τα Χριστούγεννα, μας κάνει πιο ευτυχισμένους - Blow.gr

Breaking

Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2018

Η επιστήμη αποφάσισε: Το να στολίζουμε από νωρίς για τα Χριστούγεννα, μας κάνει πιο ευτυχισμένους

featured image

Πόσο νωρίς είναι “υπερβολικά νωρίς” προκειμένου να στήσετε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο και να κρεμάσετε τις κάλτσες από το τζάκι;

Σε μία σχετική έρευνα του 2015, το 86% απάντησαν πως ο Νοέμβριος είναι πολύ νωρίς για να στολίσουμε με τα χριστουγεννιάτικα.

Ωστόσο, η επιστήμη διαφωνεί. Πράγματι, υπάρχουν έρευνες που λένε πως δεν πρέπει να βάζουμε τέτοιους περιορισμούς σε σχέση με τα Χριστούγεννα.

Υπάρχουν πολυάριθμοι λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να στήνουμε τα χριστουγεννιάτικα από νωρίς.

Ο ένας είναι ότι μας καθιστούν πιο χαρούμενους.

Ο χριστουγεννιάτικος στολισμός κυριολεκτικά ενεργοποιεί την παραγωγή των ορμονών της χαράς στο σώμα και αισθανόμαστε πιο ευτυχισμένοι.

Όμως γιατί συμβαίνει αυτό; Τείνουμε να συνδέουμε τα Χριστούγεννα με χαρούμενες αναμνήσεις από την παιδική μας ηλικία – δώρα, μπισκότα – και έτσι όλες εκείνες οι όμορφες αναμνήσεις βγαίνουν στην επιφάνεια και μας θυμίζουν πώς ήμασταν παιδιά.

Και υπάρχουν και άλλα νέα: Όχι μόνο τα παιδιά σας θα αισθανθούν την ευτυχία αλλά και οι γείτονές σας. Έρευνες δείχνουν ότι το να στολίσετε δείχνει στους γείτονές σας πως είστε κοινωνικοί και προσεγγίσιμοι.

Οπότε τελικώς από πότε πρέπει να στολίζουμε;

Ενώ δεν υπάρχει ακριβής ημερομηνία σχετικά με το πότε, η επιστήμη προτείνει να το κάνουμε όποτε και όσο νωρίς θέλουμε.

Όπως επισημαίνει και ο ψυχολόγος Steve McKeown: «Σε έναν κόσμο γεμάτο στρες και άγχος οι άνθρωποι θέλουν να σχετίζονται με πράγματα που τους κάνουν χαρούμενους και ο χριστουγεννιάτικος στολισμός είναι ένα από αυτά.»

Εσείς τι γνώμη έχετε; Πότε στολίζετε συνήθως για τις γιορτές;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου