Τσίπρας: Με ενοχλεί ο όρος παροχολογία, είναι οι ελάχιστες δυνατές ελαφρύνσεις - Blow.gr

Breaking

Κυριακή, 9 Σεπτεμβρίου 2018

Τσίπρας: Με ενοχλεί ο όρος παροχολογία, είναι οι ελάχιστες δυνατές ελαφρύνσεις

featured image

Στην κριτική που δέχτηκε η χθεσινή του ομιλία στη ΔΕΘ απάντησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, συνέντευξη Τύπου την Κυριακή στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης.

Newsbeast.gr, Αποστολή στη Θεσσαλονίκη

«Με ενοχλεί ο όρος παροχολογία και μάλιστα όταν προέρχεται από πολιτικές δυνάμεις που γονάτισαν τον λαό. Σήμερα που μας δίνεται η δυνατότητα μέσα από έναν δημοσιονομικό χώρο, μιλούν για παροχολογία. Εγώ θα έλεγα ότι είναι οι ελάχιστες δυνατές ελαφρύνσεις», σημείωσε ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωσε:

«Εμείς πηγαίνουμε με σχέδιο. Πέρυσι στη ΔΕΘ είχα πει ότι το 2019 θα έχουμε τον δημοσιονομικό χώρο.

Εμείς χθες σας παρουσιάσαμε το περίγραμμα το σχέδιό μας το όραμά μας και μέσα σε αυτό το πλαίσιο εντάξαμε και τις αναγκαίες ελαφρύνσεις και μέτρα κοινωνικής στήριξης.

Το πακέτο των μέτρων που εξήγγειλα δεν είναι μόνο ένα μέτρο ελαφρύνσεις αλλά ένα μέτρο ισορροπημένο γιατί ενισχύει την ήδη θετική πορεία της οικονομίας».

«Χτες δεν εξήγγειλα και τον σοσιαλισμό. Μόνο κάποια μέτρα που είναι απαραίτητα για να ελαφρύνουμε όσους σήκωσαν τα βάρη. Όσα εξήγγειλα είναι απολύτως εφικτά. Η έξοδος από τα μνημόνια δεν είναι ένα επικοινωνιακό εύρημα, είναι μια πραγματικότητα, και θα είναι όταν θα μπορεί να την δει και ο τελευταίος πολίτης στην καθημερινή τους πραγματικότητα», τόνισε ακόμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου